Summering: 20 år på (typ) LCHF!
Startade 1998 med Miguel Monignac. Biffar, franska vitlöksostar och gräddsås.
Gick ner 35 kilo. Nöjd 2000.
Gick ner 35 kilo. Nöjd 2000.
Gjorde ev avstickare till GI runt 2004 men suget och den svajande vikten kom tillbaka. Gjorde en ”egen” GI. Vilket visade sig vara LCHF fast med frukt. Skapade Handmodellen ??
2007 släppte jag frukten.
Vikten stabil utan ansträngning till 2014.
Då händer något. Jag trodde det var klimakteriet. Men det visade sig vara lymfsystemet triggat av många pusselbitar varav klimakteriet troligtvis var en del.
Vilka var de andra? Jag gissar på:
Flyttade till Gården med ny man. Vilket resulterade i:
Mer mys-vin
Mindre promenader
Jag tog helt bort min ”synd” aspartam & kolsyra. Vilket innebar att då vanligt vatten är tråkigare så drack jag mindre totalt sett per dag.
Jag och min fåfänga valde att fett-frysa bort några valkar ???
Och detta på en kropp med 24 ärr på kroppen och 2 bilolyckor med ambulansfärd samt 2 brutna ben i kombo med klimakteriet blev för mycket.
Lymfsystemet gav upp. 20 kilo plus på 4 år! ?
Nej! Det gick inte sönder av LCHF. Men nu måste jag justera kosten efter mitt nya problem.
LCHF (Handmodellen) fokuserar på alla blodsockerrelaterade sjukdomar. Och är kanon vid sug och förstor hunger. Även toppen vid fett-övervikt!
Idag efter 20 år har jag inget av detta längre. Jag är hälsan själv.
Min tarm är exemplarisk. Alla näringsvärde i topp (utom D för jag är slarvig med fisk)
Men nu ska jag äta för att justera min lymfa ❤
Det blir mer Paleo.
Lite mindre fett. LITE mindre!
Lite mindre proteiner. 0,6 g i stället för 1,0 g per kilo kroppsvikt.
Och mer vatten var dag!
Varför?
För att tunna ut lymfvätskan lite.
Mer grönt och lägga på råkost och frukt.
Varför?
För att stötta och främja tarm, lever, njurar och avgiftning.
Får jag inte tillbaka risken med de blodsockerrelaterade sjukdomarna då?
Nej! Det var inte frukt och grönt som gjorde mig fet och prediabetiker. Det var macka, pasta, saftkräm, pannkakor och snickers.