Ett jobb betydligt tuffare än att gå ner i vikt. Här kommer några små tips. Tänk på att några vill gå upp i fett men många behöver går upp i både fett och muskler!

Fettet kan du äta dig till. Musklerna kräver lite mer… japp, styrketräning i någon form. Vill du gå upp i vikt undvik spinning och löpning. Konstigt nog brukar detta vara smalisarnas favoritträning 😉

Du ska äta mycket energi och näring på liten yta.

Du ska använda dig av insulinet, alltså äta en del kolhydrater så du fettinlagrar effektivt. (Du går upp i vikt av kolhydrater, inte genom att dricka vispgrädde) Men du vill samtidigt inte äta skräp. Även här vill vi fokusera på hälsan.

Så, hur gör du nu då? Jo, juice i alla former är rena kolhydratbomben, (sockerbomb) så den är ett bra val för dig som måltidsdryck. Men häll inte i dig massor, då blir du, liksom oss tjockisar bara trött och hängig på grund av att blodsockerkurvan får fnatt. Ett glas till var måltid blir bra.

Förutom dina vanliga mål med frukost, lunch och middag bör du lägga till 2 proteindrinkar per dag. (Inte mer. Du behöver inte mer proteiner plus att du lätt blir illamående. Proteiner har en enorm mättnadskänsla)

Häll upp 2 dl nötter i en dagspåse. (Toppenfett för kroppen) Se till att du har en per dag hela veckan. Ju mer du blandar olika sorter desto bättre. Så var mellanmålet och snackset avklarat.

Slutligen är Nutrilättbarer (eller andra bantningsbarer) perfekt! Japp, mycket energi på liten yta. Lätt att få i sig då de smakar jättegott. Perfekt att öka i vikt på. Minst en, gärna två OM det går att få ner.

Som grädde på moset 5 frukter per dag. Snabbt socker som samtidigt ger dig en massa bra vattenlösliga fibrer så din mage fungerar kanon. Fruktos är den sockerart som enklast byggs om till fett. Bra va?

Välj bara naturliga fetter som smör, Bregott. Bojkotta margariner. Ät inte härdade fetter och solrosolja. Så bort med pommes och chips. Välj fullfeta produkter som 3%ig mjölk mm.

Detta brukar ge en viktökning på ca 1 kilo per månad. Kanske något mer precis i början. Välj inte att gå upp i vikt på massa skräpmat. Dina kärl proppar också igen. Du som smalis blir också trött av för stora blodsockersvängningar.

Däremot får du tyvärr inte uppleva den häftiga pigghet som vi tjockisar får när vi ska gå ner med lågkolhydrat/högfetts maten. Att överäta som Du tvingas till, skapar trötthet och ibland ett lätt illamående som tär på energin. Men det är övergående. Du ska ju inte gå upp i vikt för alltid. Eller hur? Du kan också välja att gå upp i etapper.

Lycka till! Bit ihop och börja tugga.

I morgon kommer en berättelse från en smalis som nu äntligen nått i mål.