Jag vet att det finns solskenhistorier men nu söker jag bara argument för att inte genomgå en operation. Jag vill gärna ha alla problem och komplikationer som kan dyka upp, gärna från er som upplever dem. Japp, det blir ett snett och missvisade kommentarsfält, men det är vad jag önskar samla just nu.

Drömmen är att operationer inte ska behövas. I alla fall inte innan allt är prövat först. Och absolut inte innan LCHF är testat.

Här kommer raderna som fångade mitt hjärta och engagemang.

”Snälla du, hjälp mig rädda min mamma.

Den sista augusti är det meningen att hon ska göra en gastric bypass. Hon ska alltså stympa ett fullt friskt och fungerande organ för att gå ner i vikt. Jag tycker hela tanken är sorglig, stympa kroppen för att gå ner i vikt. Det skrämmer mig oerhört att hon ens tänker tanken. Jag har en så obehaglig känsla att något kommer gå fel…

Hon är 53 år, har typ 2 diabetes, högt blodtrycj och fick en liten stroke för ett par år sedan. Hon är 170 cm lång och väger 106 kg. All hennes övervikt sitter på magen, ben och armar är smala.

Jag vet att LCHF skulle vara bra för henne, hon skulle garanterat gå ner i vikt och minska sitt midjemått. Kanske skulle hon till och med kunna sluta med insulinet. Hon är inte ”sönder bantad” utan äter regelbundet, husmanskost. Men hon småäter, äter chips och andra snabba kolhydrater är hennes last.

Snälla Anna, kan du hjälpa mig övertala henne att testa LCHF innan hon lägger sig under kniven? Jag vill ha min älskade mamma hel och vid liv ♥”