Jag fick frågan ”Har du lämnat fruktfrukosten nu?”
 
Vet att jag rört till det, vet att jag i panik provat allt under 2018. Trodde jag skulle lösa dilemmat med min kropp på 12 månader. Det tog 13…

Historia

1999 – 2001 Hittade LCHF (M. Monitgnac) gick ner 34 kilo.
2001 – 2003 Viktstabil med typ handmodellen
2004-2005 Gick vilse i GI och började ”kämpa igen”
(Vikten stod dock still, men suget kom tillbaka)
2006 -2007 LCHF med frukt
2007 Tog bort frukten (den skapade ett sug)
2007 – 2016 Viktstabil, trygg och frisk med LCHF, handmodellen
 
2016 Vikten smyger sakta men säkert upp. Jag vet att klimakteriet knackar på dörren och bestämmer mig för att vara en bra förebild – några kilo extra är ok.
 
2017 Vikten fortsätter smyga upp. Jag stramar åt och striktar till. Jag vet ju hur man går ner i (fett)vikt och jag vet hur man sen behåller den vikten. Jag ökar min träning till 6 pass i veckan. Jag går upp ännu mer. Nu kommer paniken! Vad är fel?

Start

2018 25 februari får jag se ett foto på mig taget dagen innan – tårarna forsar. Vad hände? Jag är stor igen! Lise Benberg startar direkt upp mig på ett lymfprogram <3
 
25 februari Mitt lymfprojekt börjar.
Nu kommer 12 månader av experiment. (Och jag lyckas förvilla en massa människor som följer mig – förlåt!)
 
Tar en massa tester.
Allt är kanon förutom dåligt vitamin D och en massa kvicksilver och arsinuk och lite bly.
 
feb – juli
Tungmetalldetox med tillskott.
Massa tillskott
Började med fruktfrukost och sen vanlig handmodell
Mejerifri. äggfri, alkoholfri och kaffefri ( i 12 månader fram)
Tog bort träning – massa lymffokus & egenvård.
Massa massage, LPG, IRbastu, jordninglakan och andning.
 
Juli Minskat ca 6-7 kil med hård kamp. Allt annat än avslappnat. Men allt är bättre än inget tänkte jag.
 
Aug-sep Trots att jag är sockerberoende hoppar jag av fri vilja och nyfikenhet på en frukt och grönsaksdetox som jag kör i 6 veckor. Går ner ca 2 kilo till. Eller om det va 1 eller 3. (gör många saker samtidigt)
 
Var gång något funkar lite så jublar jag och skriver om detta.
 
Okt – nov Försöker börja äta igen. Nu är sockerberoendet i full blom. Inget funkar. Inga rutiner, bara en enda lång kamp och i november är alla kilon tillbaka och jag står på noll sen 25 februari. OBS! Jag flippar aldrig ut på något utanför LCHF. Så jag gick upp på mat. Jag bakar inte, inger fusksocker, inga hittepågodisar.
 
Dec Lägger tillbaka ägg och tryggheten, ätbeteendet & min livsstil med handmodellen landade lugnt på 1-2 dagar. Det var faktiskt mäktigt. Börjar med BiCom.

Idag

2019
Jan Noll resultat
 
Feb Noll resultat – och nu gör jag knappt mina ”uppgifter” i mitt egna AL-20 som jag varit så duktig på i 12 månader. Luften gick ut mig. Inget fungerar.
 
Fast jag tror inte det är helt sant. Vikten visade på noll. Men kroppen var helt annorlunda.Jag hade ögon igen. Svullnaden i bålen var borta. Den elefantliknande stenhårda uppblåsta magen började bli wobblig. Lymfsystemet mådde 1000 gånger bättre.
 
Feb – jag sätter mig och skapar ACT ALP® . Alla mina kunskaper sätts ihop till ett. Grunden är LCHF och min Handmodell men med överkurs. LCHF är magiskt på insulin och blodsocker – ACT ALP® tar hänsyn till detta men lägger på levern, njurarna, lymfsystemet, hormoner som leptin och så den så viktiga tarmen.
 
Mars 305 stycken provar ACT ALP® med magiska resultat. 305 personer som liksom jag har en omöjlig kropp där inget fungerar och där det till och med för några resulterade i att vikten kropp uppåt trots ”alla rätt” Jag vet att de kommer att lyckas – jag vet vad jag har skapat. Jag orkar inte själv hänga för mormor B är sjuk.
 
April Gänget på ACT ALP® är lyriska och jag ser att biokemin jag satte ihop gör under även i verkligheten. Jag visste att det skulle fungera – men jag visste inte att det skulle funka så fantastiskt bra. Mormor B släpper taget om livet. Jag är ledsen och trött, evinnerligt trött. Äter inget dumt utan bara maler på med noll i resultat.
 
Provar mungbönsgrytan. Gick ner 3 kilo på 8 dagar. Och direkt upp 1,5 av dessa. Men minus 1,5 är bättre än noll.
 
Maj Lise sitter hemma hos mig och säger ”Ska vi köra ACT ALP® ? Börja nu, på sekunden?” Så lätt var det. Och så var jag igång.
 
Och kroppen svarar direkt! Minus 3 kilo till på 9 dagar. Så helt plötsligt är det bara 0,6 kvar till mitt första delmål på minus 5.
 
Är inte detta bara en ny metod? För mig är svaret absolut inte. Precis som LCHF för mig var en livsstil från 1999 – maj 2019 så ser jag fram emot ACT ALP® i minst 20 år.
 
Vad är skillnaden? Inga och många.
 
Samma grund. Animaliska proteiner, grönsaker/rotfrukter och naturliga fetter. Glutenfritt och under viktminskningen även alkoholfritt och mejerifritt. Där är det samma.
 
Skillnader? Det finns frukt som krydda om man vill och tål.
Det finns flera fokus än vid LCHF. Vi tar hänsyn till hela kroppen med ALP. LCHF är magisk på blodsocker, insulin och mättnad. ACT ALP® gör detta och så mycket mer.
 
Är LCHF fel? Nej, jag står för handmodellen med massa grönsaker fullt ut. Däremot fortsätter jag att opponera mig mot att dricka fett, äggfasta, fettfasta, grönsaksfritt mm.
 
Varför byter jag? Jo, mitt leptinsystem, min ämnesomsättning, mitt lymfsystem och min lever behöver mer omtanke och kärlek än vad LCHF kan ge.
 
Jag kommer aldrig förkasta underbara LCHF.
Men min kropp behöver efter klimakteriet och överdos av gifter en kostkunskap som fokuserar på även detta – ACT ALP® 
 
Ni som vill släppa mig – tack för underbara år.
 
Ni som vill hänga med – välkomna till nya insikter. Lovar att jag konsekvent kommer stanna på denna bana under lång tid. Jag har hittat hem.