Så nu är alla tester gjorda.

Varför gör jag dessa tester?

Bara ren nyfikenhet. Jag har hållit på med hälsa sen 2001 då jag blev hälsocoach (innan dess höll jag på med bantning 😉 )
 
Jag har arbetat med detta på heltid sen 2005.
Och aldrig gjort en enda test någonsin. (Jo, en 2014 också av nyfikenhet. Återkommer till den också.)
 
Jag är nämligen fullt övertygad om att vi kan känna vad som är fel. Vi behöver inte siffror. Vi har känns detta i 500 000 år och på detta vis överlevt.
 
Siffror är också ett genomsnitt. Inte mina optimala värden. Såsom skostorlekar är. 38 för kvinnor är ett genomsnitt. Och så skapar man lite marginal så 37-39 är det ”normala” Men alla vi som naturligt ligger utanför.
 
Kom också ihåg att det ”normala” inte alltid är det ”naturliga” Utan bara just det ”vanligaste” bland friska IDAG. Eller i alla fall nästan frisk. Blodsockervärdet som ska vara mellan den ”normala” 4-6 har man nu börjat ifrågasätta. troligtvis är det naturliga värdet lägre. men få äter naturligt längre så med onaturlig mat skapar sjukvården sig ett nytt ”normalt”.
 

Stämmer testerna med det jag känner? Både ja och nej.

 
Jag mår strålande. Ingen värk. Alltid pigg. Full av energi.Vaknar pigg på morgonen och är kvällstrött. Ser det som naturligt. Stark och rörlig. Äter bra, rör mig bra och gör stimulerande saker i mitt liv.
 
Gick ner 35 kilo runt 2000. Höll vikten till 2013-2014 utan problem. Gick upp massor utan någon större livsstilsförändring. Drack lite mer vin, lite mer kaffe med mjölk och lite mindre promenader. Men det motsvarar inte min viktökning. Troligtvis hormoner och jag trodde detta var klimakteriekilon. Men nope, de motsvarar inte en hormonförändring.
 

Jag gick upp massor på kort tid utan någon tydlig anledning.

 
Däremot var klimakteriet och förändringarna troligtvis droppen som fick bägaren att rinna över.
 
2014 – hormontest och signalsubstanstest. (genom Louise Edlund med konsultation) (Ca 5000 kr)
Hormonerna visade att jag mådde kanon – det visste jag redan.
Signalsubstanserna visade att jag har ADHD – vilket jag redan visste.
 
2018 – Gentest (Ca 2000 kr)
Jag bör äta lågkolhydratkost – vilket jag själv kommit på runt 1999.
Jag tål gluten – vilket jag alltid har vetat då magen alltid funkat. men har ändå valt bort detta då det är dåligt för alla.
Jag är mycket känslig för natrium (salt) – vilket jag nog alltid vetat för jag vill aldrig salta maten.
Inga överraskningar!
 
2018 – Tarmtest (genom Helene Kjellin med konsultation. Ca 5000 kr))
Jag har inga dåliga bakterier och inga parasiter och ingen candida – vilket jag visste eftersom min mage alltid fungerar och jag bajsar till 95% bra bajs.
 
MEN – första överraskningen – jag hade inga lactobaciller!
Inga. Detta hade jag noll koll på. De är mycket viktiga för VIKT och avgiftning. Kan det varit dessa som skapat min viktkamp under alla år? Avsaknaden av dessa som gjort att jag har jojobantat i hela mitt liv fram tills 1998?
 
Jag la till AL-probiotika och gick direkt ner 4 kilo. Så de var ansvariga för 4 av mina ca +17-20 kilo. Inta alla alltså.
 
Hade jag behövt denna test? Nej, hade jag ätit naturliga lactobaciller i form av syrade grönsaker såsom människa bör så hade jag inte saknat dessa.
 
2018 – Hälsotest genom Werlab (ca 1500 kr)(https://werlabs.se/friends/REF-WH2O-MMPD-VAT6) Denna test kommer jag dock göra om. Den ger mig dagens hälsostatus.
 
Kollade Sköldkörtelhormonerna – de var bra men det visste jag ju. Jag mår ju bra med energi.
 
Inga mineralbrister – borde jag inte ha eftersom jag äter bra.
Inga vitaminbrister (förutom vitamin D) – stämmer för jag äter ju bra och varierat.
 
Inga brister och jag äter aldrig tillskott (förutom lera och omega 3)
 
MEN – brist på vitamin D. det hade jag ingen aning om. Ett värde på 41 och jag mår strålande. Jag är i solen 5-7 gånger per år. Jag äter bra. Något annat är fel. Och ja, jag har lagt till tillskott på D. men NU är det viktigt att jag letar upp varför jag har brist. VARFÖR!! Jätteviktigt så jag inte bara döljer upp själva orsaken med att ta bort symtomen – brist på D.
 
2018 – Tungmetalltest. (Ca 4000 kr)
Och här kom svaret. Jag är ”förgiftad” och en trött lever kan int ebygga de enzymer som ska bygga vitamin D. Tadaaa. Jag ska alltså hjälpa levern. Stötta med D under tiden men när levern mår bra so kommer den själv kunna skapa byggarna till att bygga vitamin D.
 
Vilken tur att jag inte bara tog bort min brist – för då hade jag aldrig kommit på anledningen och tillåtit min lever att fortsätta må dåligt – fram till något annat i kroppen gick sönder.
 
Jag tror få har brist på D på grund av kosten. 300 gram fisk i veckan räcker nämligen. Jag tror den stora D-bristen och alla sjukdomar vi idag ser beror på trött lever och inflammation. Inga D-vitamin-tillskott i världen kommer lösa detta. Och ändå är det vad de flesta väljer. Och låter orsaken döljas upp av ”bra värden på vitamin D” genom massa tillskott på många tusen IE.
 
Jag var kvicksilverförgiftad – det visste jag. Har ju haft munnen full av amalgam sen jag var ung och 2017 tog jag bort detta.
 
Jag var arsenikförgiftad – hade jag ingen aning om. Men ser nu att jag bor i ett av de mesta arsenik-rika områdena i Sverige. Så tyvärr, genom att varit lojal och ätit närodlat har jag förgiftat mig. Finna också i vin och ris. Nu tagit bort det mesta av mitt vin och ris har jag inte ätit sen 1998. (Förutom i sushi någon gång ibland/sällan.)
 
Och jag var blyförgiftad – ingen aning om att eller varför. Letar vidare. Har du någon idé eller tanke?
 
Ingen kadmium – logisk. Jag äter inte (aldrig) spannmål och jag röker inte.
 
Hade jag behövt denna test? Nja, jag visste ju redan att jag var kvicksilerförgiftad av logik, så jag hade kunnat börja med avgiftning direkt. Rekommenderar nog alla avgiftning.
 
Du hittar olika prisnivåer i LATHUND LEVERN.
 
Rekommenderar också alla lera och AL-probiotika.
 
Och slutligen ImuPro – aug 2018 (Ca 5000 kr)
Jag hade tänkt att hoppa över denna och tog därför bort ägg och mejerier redan den 1 mars. detta då alla (i stort) sätt får rött på dessa.
 
Inget hände på vikten. Jag gjorde ju massa egenvård och ändå blev det bara 1 kilo på 7-8 veckor. Tills jag la på AL-probiotika. Då gick jag ner 4 till. Och sen still!
 
Jag gör ju allt detta för att hitta orsaken till att jag svullnat knappt 20 kilo på 4 år.
 
ImuPro visade att jag skulle ta bort spannmål – gjort för 20 år sen.
 
Att jag skulle ta bort ägg och ko-mejerier – gjort redan 1 mars.
Tog bort nötter i april, men har orange på många av dessa.
 
Så vilka fel har jag gjort:
Jag har dock ätit honungsmelon som jag fått orange på – tar nu bort till 1 jan 2019.
Jag har ett fåtal gånger ätit lax som jag har orange på – tar nu bort till 1 jan 2019.
Ätit jordnötter med rött – borde tas bort för alltid 😉 Får se hur jag gör.
 
Tror jag att dessa fel är orsaken och lösningen? Nope.
 
Så!
Jag har spenderat åtskilliga tusentals kronor. Massa pengar!
 
Och fått bekräftat att levern var trött – det visste jag.
Att jag mår bra – det visste jag.
Att jag saknade lactobaciller -det visste jag inte. MEN då de är kopplade till vikt och avgiftning hade jag kanske valt till
dessa på ren chansning?
 
Men jag har lärt mig en massa. Som utbildning, värt varenda krona.
 

Så, vad gör jag nu för val?

1 Egenvård – allt jag hinner och har råd med
2 Andning – avslappning & lymf
3 Promenader – med lymfandning
4 Följer Lathund levern – med lera och avgiftning
5 Följer Lathund tarm – med AL probiotika
6 Dricker ACV var morgon (dock ej under detox)
7 Undviker ägg, mejerier, spannmål (med tillägg jordnötter honungsmelon och lax)
8 Äter eko, gräsbetes och så giftfritt det går
9 Platsbantat
10 Använder bara hud-produkter från Vita Listan
11 Skrattar mycket, kreativt liv och stimulerande vardag
12 Kramas mycket
13 … lever livet, är självsnäll och har satt upp ett långtidsprojekt. December 2018 ska det utvärderas. Hoppas på att börja se ut som ”vanliga Anna” igen. <3
 
Tror många hade sluppit göra dessa tester om de levde livet med vila, närhet och skratt samt åt mat tre gånger per dag sittandes. La tid på andning och egenvård.
 
Tillskott?
Ja alla behöver nog lera, probiotika och omega 3.
Vissa behöver nog extra mineraler – kanske supersaltet var dag?
 
Och ett fåtal behöver massor. Och dessa behöver nog även tyvärr göra tester för att veta vad man ska gissa på. Men jag har gjort en Lathund för dig som inte har ekonomin eller viljan att göra alla tester: Lathund Energibristsjukdomar.
 
Tänk vad mycket jag hade kunnat göra för mig själv för alla dessa pengar <3 Och trots att jag ”bara” har problem med mitt lymfsystem så hittade jag inte svaret i testerna.
 
Jag fortsätter mala på.
Men jag har lärt mig en massa nya system och sammanhang. Så som ”utbildning” var detta prisvärt.