Nu är jag hemma igen. Efter några härliga dagar på Island. Vi började med underbart väder. Klarblå himmel och bara lite lite blåst. Men sista dagens eftermiddag visade hur snabbt vädret kan slå om. Snö, isande hård vind och grått.

Strokkur var ett av utflyktsmålen. Men lika vackert som naturen var lika urusel var maten. Antingen var vi på fel ställen hela tiden eller så har amerikanarna förstört dem helt. Det var länge sedan jag var så hungrig. Efterom jag inte kan göra undantag (eller vill) så väljer jag att hoppa över allt skräp och äta det som blir kvar. Det var inte mycket! Frukosten var mest mackor så det blev lite ost och hårdkokta ägg. Sen var det en mack-affär som var granne med hotellet. Så jag gjorde sallad av påläggen. Suck….

Besök på Blå Lagunen. Ännu en underbar dag. Ännu en hungrig dag. Skratt. Soppa och mer sallad. Köpte lite extra ost, men den var allt annat än god. Hittade till slut Skyr. Tyvärr nästan fettfri typ yoghurt, men lagom låg på kolhydrater och riktigt god.

Island rekommenderas, men detta var första gången på 10 år och en massa semestrar som jag hade det jobbigt att hitta bra enkel mat.