Så sa jag inte. Men det är ganska så vanligt. Jag sa inte att vi ska öka proteinerna, jag sa att vi skulle öka fettet. Jag sa inte att vi skulle äta frukt och honung. Jag sa att vi skulle inte äta frukt och jag sa att honung är det nyttigaste i söt väg men att det triggar många att överäta.

Och mättat fett ökar LDL, men det gör inget. LDL blir större och fluffigare, vilket vi vill. Däremot sa jag att vi inte ska oroa oss för kolesterolet OM vi äter den kost vi är designade för och jag sa att mättat fett är nyttigt.

Fiskens och skaldjurens nyttighet lyfte jag fram, det blev rätt. De sammanfattade kostråden stämmer nästan helt. Fast inte förbrukas insulinet… det kan det inte för det produceras nytt hela tiden. Men visst äter barnen sönder sin kropp så de själva skapar sin diabetes typ II.

Som sagt, ibland blir det lite galet. Det man då funderar på är; missuppfattar alla lika mycket under en föreläsning? Är vårt budskap så långt ifrån tallriksmodellen att människors hjärnor sorterar informationen och ändrar den? Är önskan om att jag ska säga att frukt är nyttigt så stor att de hör det TROTS att jag säger tvärt om?

Ja, ja. Som jag brukar säga: Tror inte på alt som står i tidningen. Skratt.

Nerja hälsar med fint väder om än lite kyligt när solen går i moln. Nu är gänget här nere klara med den teoretiska delen. Nu ska vi rikta in oss på praktisk kostrådgivning, marknadsföring, målgrupper, produkter och annat bra att ha inför den nya uppgiften som LCHF Kostrådgivare.

Klicka på bilden så kommer du till Strömstads Tidning.