Som vanligt. Åt skogen. Jodå, de smakade gott men jag åt upp alla på en dag. Och ändå var det till dottern jag gjorde dem.

Jag blandade smör, kokosflingor, kakao, lite vispgrädde, ca 1 msk, i stället för kaffe (dottern gillar inte kaffesmaken) och sötade ytters lite med stevia. Rullade dem i hackade hasselnötter och in i kylskåpet.

(Samma receptfördelning som vi vanliga chokladbollar med havregryn)

Jag och dottern smakade. Helt ok även om det är ett alternativ. Det var totalt 15-16 gram kolhydrater i 20 chokladbollar. Alltså mindre än ett gram på boll. Och när kvällen var slut hade jag ätit upp ALLA. Log åt mig själv och konstaterade (som vanligt) att jag KAN inte göra ETT undantag. Inte ens ett nyttigt undantag.

Det spelar ju ingen roll att det i stort sett bara var bra val. Jag åt mer än jag behövde. Jag åt för att det var gott inte för att jag var hungrig.  Jag hade inte heller ett ätbeteende som jag önskar. Jag åt med än vad jag hade bestämt mig för att äta.

Så, hur gick det med mina chokladbollar? Åt skogen. Ler stort. För min personliga del är det bäst att välja bort dessa. Kan du äta en utan att triggas så var de goda och ett bra fikaval. Kanske även ett bra och nyttigt barnkalasval eller som lördagsgodis eller fredagsmys?