Dags att kolla in mina testresultat. Hur mår min lever efter min detox?
Jag har ätit LCHF sen 1998.
Fruktfri sen 2007.
Där gjorde jag test nummer 1.
Jag har ätit fruktfrukost sen mars 2018.
Jag har detoxat med frukt o grönt sen 8 augusti.
Allt med fokus på levern.
Nu gjorde jag test 2.
Mitt Hb har ökat från 141 till 146.
(Jag har alltid haft ett bra värde – ibland för bra så jag lämnar blod utan att äta järn för att få ner det)
Min erytrocyter (fraktar syre till cellerna och koldioxid till lungorna), leukocyter (vita blodkroppar) och trombocyter (blodplättarna) har alla stigit. Jag har alltså fått bättre syresättning på cellnivå och bättre immunsystem.
TG
Triglyceriderna har däremot ökat. Från 1,1 till 2,36. 🙁
Fortfarande inom referensvärdena men nja, den gillar jag inte. Min lever hinner alltså inte med all denna fruktos. Detta värde är en varning. Jag bör alltså inte fortsätta detoxen efter slutdatum.
Beror det på att min lever inte hinner nu på grund av avgiftning? Eller att den inte kan för det är för mycket oavsett? Jag vet inte. Men att öka TG i blodet är en sak vi inte vill. Jag kommer minska fruktintaget till bara frukost så snart detoxen är över.
Mitt LDL har ökat men jag har inte fått svar på HDL ännu. (Högt LDL är ingen riskfaktor. Lågt HDL är dock en riskfaktor tillsammans med höga TG)
Levervärdena ASAT och ALAT är samma. Frisk lever (även om den är trött).
Homocystein
Homocystein har ökat. Det gillar jag inte. Inte alls. Det är ett protein som skapar blodproppar. Och vid brist på B6, B9 och B12 kan kroppen inte ta bort homocysteinet i rätt tempo. Uppenbarligen hamnade jag där på denna kost. Ännu en anledning att öka på med animalier igen.
Från 13 till 15. Och vid 15 går gränsen…
Järnet har sjunkit från 21 till 16. Inte heller bra. Verkligen dags att lägga tillbaka animalier.
Kalium och magnesium ligger på samma nivå.
B9 har ökat lite vilket är logiskt med alla gröna grönsaker.
B12 har minskat från 367 till 262 vilket inte alls är bra. Och kanske en av orsakerna till att homocysteinet har ökat.
B12-brist skapar:
– myrkrypningar
– stickningar i benen
– minnesförlust, glömma saker, tappa ordet
– hjärndimma, irritation, olust
– håglöshet, depression och trötthet
– koordinationsrubbningar, välta saker, tappa och slå i lilltån
– minskad saltsyra med sura uppstötningar och näringsbrister
– problem med tarmslemhinnan
– mörkare hudton under ögon och vid leder.
Så.
Sammanfattning.
Blodsockret är stabilt med all denna frukt.
Men jag börjar redan visa på framtida problem bara efter 6 månader.
Min framtida kost kommer innehålla alla fruktens fördelar men i begränsad mängd.
Lunch och middag kommer att vara mejerifri med animalier och en massa grönsaker. Och även det så viktiga fettet.
Testerna gjorda på Werlabs. Du får 10% om du använder länken:
https://werlabs.se/friends/REF-WH2O-MMPD-VAT6
Hej Anna,
Kan det inte vara så att proverna visar lite sämre värden tillfälligt? Levern och njurarna jobbar ju med stor rensning under detoxen.