Jag lovade att berätta om mitt tungmetalltest och den nya produkten Toxibinder. Och kommer väva in de andra testerna samtidigt 😉
 

Hur ser min kropp ut efter 20 år på LCHF?

Förutsättningar:
Jag har druckit väldigt lite vin tills jag var 49 år.
Men de senaste 4 åren har det blivit mysglaset med nya mannen nästan var dag.
Jag sanerade allt mitt amalgam 2017.
Jag har (fram tills nu) ätit LCHF Handmodellen med mycket grönsaker var dag sen 1998.
 
Inga vitaminbrister förutom låg på vitamin D. (Men det är nog ganska självklart då jag är dåligt på fisk – har ökat detta nu)
 
Orsak: Jag tuggar min mat, äter reglebundet, äter varierat, ingen skräpmat, följt den näringsriktiga handmodellen och har en frisk tarm.
 
Inga inflammatoriska processer.
 
Jättebra värden på alla mineraler. (OBS! De som bara äter frukt rasar i dessa värden på bara ett år… katastrof för hälsan.)
 
Orsak: Duktig på nötter och grönsaker.
 
Min tarm mår strålande. Många bra bakterier och inga dåliga. (Jag har ju tagit hand om dessa i 20 år med fiberHUSK och massa grönsaker samt inte ätit, i stort sätt, något skräp på 20 år)
 
Orsak: Duktig på fibrer (FiberHUSK) och grönsaker samt mycket duktig på att inte stressa vilket gör att mitt upptag är bra. Äter inte lektiner (som binder upp mineraler) varken i form av bönor eller spannmål.
 
Dock saknade jag de så viktiga lactobacillerna – så nu är det probiotika och syrade grönsaker som gäller. Brist på dessa kan vara en orsak till mitt kämpande med vikten i alla år… (innan jag hittade LCHF 1998). Efter det kunde jag stabilisera vikten med kosten trots avsaknad på bakterierna.
 

Dagens status

Så näringstestet visade att jag mår som jag känner mig – toppen. Bara en stor brist på vitamin D som jag nu rättar till.
 
Mineraltestet visade att jag mår som jag känner mig -toppen.
 
Bajstestet visade att min tarm mådde som jag trodde – toppen då den fungerar kanon var dag alltid.
 
Nyhet: Saknade Lactobacillus – som kan vara en orsak till mitt viktproblem under alla år. Lagt till tillskott. (Och gick faktiskt ner 1,5 kilo på en vecka då – efter att ha knäckt 1 kilo på 5 veckor innan)
 

Och nu till tungmetalltestet.

Full av kvicksilver – leder statistikligan i testet. Hm, inte den tävlingen jag ville vinna. Dock ganska så väntat med tanke på att jag borrade ur all amalgam för ett år sen.
 
I stort sätt inget kadmium. YES!! Jag var rökare mellan ålder 14 till 28. Ett paket om dagen. men uppenbarligen har min kropp rensat ut allt detta. underbart. Jag åt spannmål (som är den stora kadmiumboven) fram till 1998 men inget därefter. Och uppenbarligen har min kropp på 20 år av LCHF Handmodellen lyckats rena mig. Tack kroppen.
 
Och sen en massa arsenik – vilket är konstigt. Jag äter inte ris heller. Här måste jag leta orsaken. Var får jag denna mängd arsenik från? Någon som vet var min fälla kan vara?
 
Har också en massa bly och strontium i mig. Hittar inte den orsaken heller. Så har någon kunskap så bara ös på så ser vi om något av detta stämmer på mig.
 
Nu till det intressanta.
 
Dessa värden finns i min kropp, i mitt blod.
Hur ser min avgiftning nu ut? Alltså det som kroppen slänger ut.
 
Urinen har ganska så mycket av dessa metaller i sig. Toppen. Tack! Det betyder att njurarna gör sitt jobb. Att de orkar städa mig och slänga ut avfallet.
 
Egentligen hade jag velat ha dessa värden från bajset också, men det fick man tyvärr inte.
 
Istället görs en hårmineralanalys och genom den tolkas leverns avgiftningsförmåga. Och här var det inte så bra. Mitt hår innehöll väldigt lite tungmetaller. Jag har alltså en dålig/sämre avgiftning denna väg. Det betyder att de som skulle ut den vägen troligtvis är kvar i min kropp 🙁
 
Så jag måste fokusera på min lever. Den gör inte sitt arbete. Och håret gör därför inte sitt arbete. (Tänk alla som bara gör hårmineralanalys – och som tror att mycket betyder dåligt och lite betyder bra.)
 
Orsak: Ja, kanske vinet var dag. Lymfstoppet definitivt för nu fick levern göra allt jobb själv. Och bristen på lera.
 

Så fokus LEVER!

1 Alkoholfri till 99% (Den sista % är skål i champagne för bokkontrakt vilket bara händer 1-2 gånger per år)
 
2 Lera (http://aqualogik.se/lerkapslar) – något jag kommer äta var dag för alltid.
 

För avgiftning:

(Gällande tungmetaller)

Ekonomialternativet, 120 kapslar. Bara lera.: Lera (aqualogik.se)
Kur, 6 månader, 2 kapslar/dag: 1150 kr

Därefter rekommendation, 1 kapsel per dag för alltid

Mellanalternativet, 120 kapslar. Chlorella Growth factor (CGF), klorofyll, koriander samt bentonit med 95% montmotillonit. Kapsel: veg. cellulosa (HPMC): AL-Toxibinder (”toxinsamlaren” )
Pris 6 månader: 2100 kr

4 kapslar per dag i 1 månad – uppehåll 1 månad.
Repetera 3 gånger. Totaltid 6 månader

(http://aqualogik.se/toxibinder) eller mail: alex@aqualogik.se

Dyrare alternativet, fri form. Bentonitlera, aktivt kol, Chitosan, aloevera, iMD: Ultrabinder (helenekjellin.se)
1 burk (30 dagar) 1000 kr
Rekommenderad kur 6 månader: 6000 kr
Pulver, 1 tsk,  blandas i 2,5 dl dryck

Vilken ska du välja? Ja, kika ner i din plånbok. Ju mer du betalar desto mer får du. Men allt är bättre än inget och alla tre produkter fungerar. Din plånbok bestämmer vad du kan/vill välja.

 
4 Meny från Helene Kjellin med fokus avgiftning. Nu gäller det att jag fokuserar på avgiftning UTAN att skapa mig mineralbrister eller brist på omega 3. Så här gäller det att hitta balansen på effektiv avgiftning (frukt) och övriga näringsämnen för alla andra funktioner i kroppen.
 
5 Fortsätter med mitt lymfprojekt enligt ”Lises Lymfprojekt”. (Det jag kallar ”Lises Lista”) Tack Lise Benberg Lymfan är ju en oerhört viktig del i reningen av kroppen så funkar det slipper levern göra allt jobb själv.
 
Nyfiken på mer? Utbilda dig till Lymfolog!